fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU ponedjeljak predstavljaju program Women on Boards

U ponedjeljak predstavljaju program Women on Boards

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investiciono-razvojni fond (IRF) će, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), u ponedjeljak predstaviti Women on Boards program razvoja liderki za pozicije odlučivanja u Crnoj Gori.

Na konferenciji za medije će, povodom početka programa koji je usmjeren na jačanje ekonomije i pripremu poslovnog ambijenta za snažniji i inkluzivan ekonomski razvoj Crne Gore, govoriti izvršna direktorica IRF-a Irena Radović i šef Kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Remon Zakaria.

Program je podržao predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

„Program Women on Boards se po prvi put implementira u Crnoj Gori. Cilj je razvoj kadra i stvaranje mogućnosti za veće uključivanje žena na pozicije ekonomskog odlučivanja, u kontekstu usklađivanja naše legislative s pravnim okvirom Evropske unije (EU) i implementacije obavezujućih ESG standarda od crnogorskih kompanija“, saopštili su iz IRF-a.

IRF je pokrenuo program Women on boards kako bi crnogorski poslovni ambijent pripremio za predstojeće izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima, kojima se predviđa najmanje 40 odsto mjesta u odborima direktora za žene, odnosno najmanje 33 odsto svih izvršnih i neizvršnih direktora do jula 2026. godine, u skladu sa Direktivom EU.

„U prvoj godini implementacije, 20 žena iz javnog i privatnog sektora, selektovanih po osnovu javnog poziva, kroz intenzivne obuke i radionice imaće mogućnost da razviju nova znanja i vještine“, rekli su iz IRF-a.

Program edukacije se realizuje u saradnji sa PricewaterhouseCoopers (PwC), a predavači su renomirani stručnjaci iz regiona i Evrope.

Program će polaznicama omogućiti veću vidljivost i umrežavanje sa drugim liderkama na najvišim rukovodećim pozicijama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...