fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU finale prošlo šest start up timova

U finale prošlo šest start up timova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Start up-ovi, njih šest, prošlo je u finale programa Startup Activator, koji organizuje M:tel digitalna fabrika sa partnerima, a timovi će dobiti po 2,5 hiljada EUR koje će uložiti u svoj proizvod.

PR menadžerka M:tel digitalne fabrike, Bojana Maraš, kazala je da je danas održan Demo dan, odnosno malo finale programa Starup Activator.

“Šest start up timova prošlo je u drugu, odnosno završnu fazu programa, koja će biti održana tokom ljeta, a novac koji će uložiti u svoj proizvod obezbijedilo je Ministarstvo nauke”, navela je Maraš u saopštenju.

Šest start up timova izabrao je tročlani žiri i to Saša Ivanović iz Ministarstva nauke, Vladimir Ćorda iz ICT Hub Beograd i Dušan Radusinović iz M:tel-a.

„Oni su odlučili da se tim okupljen oko start up-a Hungry Thirsty, koji predstavlja sistem za poručivanje hrane i pića u hotelima, restoranima, odnosno svim ugostiteljskim objektima, nađe u finalu“, rekla je Maraš.

Kako je kazala, svoje mjesto među finalistima našao je još jedan tim koji će promovisati Crnu Goru kao kvalitetnu turističku destinaciju – Wineroom, koji predstavlja elektronsku platformu koja povezuje vinarije i ljubitelje vina koji žele da posjete vinske podrume i vinograde.

„Među finalistima programa Startup Activator naći će i tim okupljen oko start up-a Moja klinika.me, koji se bazira na platformi koja treba da omogući kvalitetnije dobijanje odnosno pružanje usluga iz oblasti zdravstva, kao tehnološka odnosno savremena podrška postojećim procesima“, objasnila je Maraš.

Žiri je jednoglasno podržao i start up E beach, koji omogućava kontrolu naplate suncobrana i ostalog plažnog mobilijara na crnogorskom primorju, kao i startap GREGOO, čiji je cilj omogućavanje potpunog informisanja o nekom proizvodu i to skeniranjem.

„Svoje mjesto među finalistima našao je i tim okupljen oko start up-a Tip Hero, čija je primarna djelatnost rangiranje pružaoca usluga na bazi digitalnog bakšiša i omogućava korisnicima bolju i kvalitetniju uslugu“, rekla je Maraš.

Ona je podsjetila da Startup Activator predstavlja intenzivni šestomjesečni predakceleracijski program koji je za odabrane timove bio besplatan i sastavljen iz dva ciklusa – ideacije i validacije.

„Ciklus ideacije je bio orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu“, saopštila je Maraš.

Program organizuje M:tel digitalna fabrika u saradnji sa beogradskim ICT HUB-om i nevladina organizacija Digitalizuj.me, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke koje i finansira program.

„Imajući u vidu pandemiju koronavirusa, sva predavanja i radionice koje su održane u okviru programa Startup Activator održane su online, a ista je situacija i sa Demo danom“, zaključila je Maraš.

Najčitanije