fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU četvrtak štrajk upozorenja zaposlenih u Port of Adria

U četvrtak štrajk upozorenja zaposlenih u Port of Adria

Bar, (MINA-BUSINESS) – Sindikalna organizacija zaposlenih u Port of Adria organizovaće u četvrtak jednosatni štrajk upozorenja, poručujući da žele da od svog rada žive dostojanstveno.

Iz sindikata zaposlenih su pozvali sve da kroz štrajk upozorenja, koji će se održati od devet do deset sati, poslodavcu kažu “dosta je”.

“Da hoćemo od svog rada da dostojanstveno živimo i da se naš rad počne adekvatno nagrađivati kroz povećanje zarade. Da ne razmišljamo kako da prehranimo naše porodice. Da shvate da su nas doveli do ivice da mi više nemamo gdje, ili naprijed, ili nas nema. Stalno nam serviraju priču nema se, ne može se. Pa šta onda Global Ports radi ovdje, ako pravimo samo gubitke“, navodi se u otvorenom pismu zaposlenima u Port of Adria.

Oni su poručili da njihova poruka mora biti složna i jasna – da neće odustati od zahtjeva.

„Borićemo se svim sindikalnim zakonskim srestvima do ostvarenja našeg cilja, ma koliko nam vremena trebalo, jer nam nijesu ostavili drugi izbor. Zato kažimo svi skupa, dosta je“, naveli su iz sindikata.

Oni su podsjetili na sve, kako su kazali, obmane kompanije od osnivanja 2009. godine.

„Da ne nabrajamo razne političare koji su našu privatizaciju proglasili jednom od najboljih u Crnoj Gori, dolazak renomiranog stranog investitora, obećanja o pretovaru kontejnera, nova radna mjesta. Danas je prosjek naših zarada 680 EUR, 100 EUR ispod crnogorskog prosjeka, pa zar nije vrijeme da kažemo, dosta je“, zaključuje se u pismu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije