fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU četvrtak Demo dan

U četvrtak Demo dan

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Demo dan u okviru programa RISE (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike), na kom će pet timova iz Crne Gore predstaviti svoje ideje iz oblasti socijalnog preduzetništva, održaće se u četvrtak u prostorijama Inovaciono-preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis.

„Crnogorski timovi su svoje ideje razvijali kroz fazu ideacije, u kojoj su u periodu od četiri mjeseca uz podršku međunarodnih i nacionalnih mentora razvijali svoja inovativna rješenja kao odgovor na prepoznate ključne i aktuelne društvene probleme i izazove“, navodi se u saopštenju.

Nakon intenzivnog programa obuka, treninga, mentorskih sesija i sastanaka, timovi će na Demo danu pred stručnih žirijem pitch-ovati, odnosno prezentovati svoju ideju, i boriti se za ulazak u narednu fazu navedenog programa – regionalni program inkubacije.

Priliku da prezentuju svoje ideje na Demo danu imaće timovi Earth Soldiers, Prezla, Promo Montenegro, Social Gardens i Čisto na klik.

„Dva najbolje ocjenjena tima će nastaviti sa RISE programom kroz fazu regionalne inkubacije u trajanju od šest mjeseci, gdje će sa još deset odabranih timova sa prostora Zapadnog Balkana dobiti direktnu finansijsku podršku u iznosu od 2,5 hiljada EUR po timu i nefinansijsku podršku u vidu aktivnosti izgradnje kapaciteta i daljeg razvoja ključnih segmenata njihove ideje kroz testiranje i validaciju biznis modela, analizu i istraživanje tržišta, izradu marketing strategije, finansiranje i validaciju ideje kroz alternativne modele finansiranja poput crowdfundinga“, rekli su iz Tehnopolisa.

RISE program ima za cilj razvoj ekosistema socijalnog preduzetništva na teritoriji Zapadnog Balkana i pružanje podrške mladim ljudima da razviju inovativna rješenja za najaktuelnije društvene probleme, čime doprinose pomirenju i saradnji u regionu.

„Kroz navedeni program je u toku prethodne godine podržano preko 200 mladih preduzetnika sa područja Zapadnog Balkana u oblastima vezanim za izgradnju njihovih kapaciteta i razvoja njihovih ideja“, navodi se u saopštenju.

Projekat RISE je finansirao i koordinisao konzorcijum koji čine Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEIN), Institut Francais i francusko-njemačka kancelarija za mlade (OFAJ).

IPC Tehnopolis je strateški partner iz Crne Gore i jedan od šest strateških partnera koji sprovode ovaj program na teritoriji Zapadnog Balkana u saradnji sa ARNO, Balkan Green Foundation, Nešto više, Smart Kolektiv i Yunus Social Business.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije