fbpx
NaslovnicaGlavna vijestTvrde da imaju 80 miliona da završe hotel As

Tvrde da imaju 80 miliona da završe hotel As

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Nega tours Montenegro, vlasnik nedovršenog hotelskog kompleksa As u Perazića dolu, zatražila je sastanak sa predstavnicima Vlade, na kojem bi predočila izlazak iz dvodecenijskog problema, kao i rok u kojem bi obezbijedila 80 miliona EUR da završi hotel.

Predstavnici te kompanije su sastanak zatražili sa premijerom i ministrom ekonomskog razvoja, Zdravkom Krivokapićem i Jakovom Milatovićem.

To se, kako pišu Vijesti, navodi u pismu koje su u ime akcionara kompanije potpisali Dejan Gardašević i Aleksandar Jovanović, a u koje je podgorički list imao uvid.

Oni su istovremeno pismo uputili i prvom čovjeku Budve, Marku Careviću, uvjereni da će Opština Budva sa svoje strane “pružiti podršku da se postigne adekvatno rješenje za taj projekat”.

Oni su optužili prethodnu Vladu da nije željela ni da im odgovori na dopise, ali i da je pokušano da se hotel, kako navode, vrati “integrisanoj grupi na vrhu”, te da su protiv investitora primijenjeni i modeli “prinude” putem moralne diskreditacije.

Priča o privatizaciji nekada jednog od najljepših hotela na crnogorskoj obali počela je 2002. godine kada je Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera prodala As crnogorsko-ruskoj kompaniji Nega turs za pet miliona maraka, od čega je tri miliona pripalo Vladi, a dva miliona toj HG.

Investitor se obavezao da će u hotel uložiti 22 miliona maraka i da će ga otvoriti do kraja 2003. godine.

To se do danas nije desilo, a nedovršena višespratna betonska građevina i dalje stoji.

Najčitanije