fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTužilaštvo pokrenulo izviđaj

Tužilaštvo pokrenulo izviđaj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je u ponedjeljak izviđaj i izuzelo dokumentaciju Crnogorske komercijalne banke (CKB) radi provjere navodne zloupotrebe službenog položaja zaposlenih koji su skinuli više miliona EUR sa računa 200 klijenata.

Prema informacijama Pobjede, specijalni državni tužilac Saša Čađenović počeće narednih dana saslušanje zaposlenih CKB-a.

Taj list navodi da se provjerava da li je navodna zloupotreba pričinjena u jednoj ili više filijala najveće banke u zemlji, a još nije poznat tačan iznos novca koji je nestao sa računa klijenata CKB-a.

Uprava banke podnijela je tokom vikenda krivične prijave Upravi policije i SDT-u nakon što je internim kontrolama utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je dvoje zaposlenih u dužem vremenskom periodu, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, prisvojilo više miliona eura sa računa oko 200 klijenata.

Prema informacijama Pobjede, u filijali u Baru je tokom deset godina sa računa klijenata banke skinuto pet miliona EUR, dok su devet miliona prisvojili zaposleni u jednoj podgoričkoj filijali.

CKB je 3. februara obavijestila javnost da je podnijela krivičnu prijavu protiv bivše direktorice barske filijale u Ulici Maršala Tita, Marije Milikić-Vujović zbog moguće zloupotrebe službenog položaja. Tada je rečeno da je istom krivičnom prijavom obuhvaćen i dio zaposlenih u ovoj filijali.

Iz Centralne banke (CBCG) je saopšteno da preduzimaju sve radnje kako bi se utvrdili propusti u organizaciji i funkcionisanju sistema internih kontrola CKB koji su rezultirali navodnom zloupotrebom službenog položaja zaposlenih, te istakli da poslovanje banke nije ugroženo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije