fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTražili odlaganje izbora članova Odbora direktora Luke Bar

Tražili odlaganje izbora članova Odbora direktora Luke Bar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Luke Bar nije promijenjen na Skupštini akcionara u petak, jer je predstavnik Vlade tražio da se glasanje o razrješenju dosadašnjih i izboru novih članova tog tijela odloži.

Prema informacijama Dana, predstavnik državnog kapitala bila je Ana Кusovac iz Ministarstva kapitalnih investicija, a odlaganje glasanja o toj tački tražila je zato što jedan od kandidata nije imao adekvatnu stručnu spremu, odnosno završen fakultet.

Statut Luke Bar predviđa da se za člana borda ne može izabrati osoba koja nema visoku školsku spremu.

Dan nije uspio da sazna koji od predloženih članova Odbora direktora nema visoku stručnu spremu, niti je dobio potvrdu imena predloženih.

U javnosti su se prije nekoliko dana pojavila imena kandidate za članove Odbora, među kojima su Dragoljub Lekić, penzionera sa velikim iskustvom u pomorstvu, Slađana Perišić, Milorad Кrgović i Sava Vujošević.

Skupština akcionara na kojoj će se razriješiti sadašnji i imenovati novi odbor direktora biće nastavljena 7. juna. To, nažalost, nije prvi put da se za člana borda predlaže neko ko nema visoku stručnu spremu.

Skupština akcionara Luke Bar je na predlog bivše Vlade i Ministarstva pomorstva 2018. godine izabrala za člana borda Rasima Honsića iz Bošnjačke stranke, iako on nije imao fakultetsku diplomu neophodnu za članstvo u tom tijelu.

Tada je, ubrzo nakon njegovog izbora, održana skupština na kojoj je Honsić razriješen.

Najčitanije