fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTrajektna linija kroz privatno-javno partnerstvo

Trajektna linija kroz privatno-javno partnerstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat održavanja trajektne linije Kamenari-Lepetane država planira ubuduće da realizuje kroz privatno-javno partnerstvo, a ne kao do sada, koncesionim ugovorom, rekao je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zoran Radunović.

On je, u Emisiji za pomorce Radija Crne Gore, kazao da će Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u narednih nekoliko dana objaviti tender za izradu studije izvodljivosti koja prethodi zaključivanju privatno-javnog partnrstva.

Ministarstvo kapitalnih investicija tražilo je mišljenje od Ministarstva finansija, po kom modelu da se raspiše tender za organizovanje pomorskog prevoza na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane, prenosi portal RTCG.

Radunović je dodao da je preporuka Ministarstva finansija bila da, umjesto koncesije, to bude privatno-javno partnerstvo.

Brojne renomirane kompanije već pokazuju interes za pomorsku liniju preko tjesnaca Verige, na kojoj je do sada monopol imao Pomorski saobraćaj.

Krajem prethodne godine predstavnici čuvenog Damena posjetili su Crnu Goru. Tada su saopštili, kako je podsjetio Radunović, da su zainteresovani za organizovanje pomorskog međugradskog linijskog prevoza u Boki.

Radunović je kazao da je Ministarstvo kapitalnih investicija od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) već dobilo načelnu saglasnost za projekat produbljivanja akvatorijuma Luke Bar.

Za konačno odobrenje projekta, za koji će EBRD donirati 50 odsto sredstava, neophodno je toj finansijskoj instituciji dostaviti tehničku dokumentaciju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije