fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTradicionalno prijateljstvo daje dobru osnovu za unapređenje ekonomske saradnje

Tradicionalno prijateljstvo daje dobru osnovu za unapređenje ekonomske saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Italje daje dobru osnovu za unapređenje ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika crnogorske Asocijacije menadžera (AMM) Budimira Raičkovića i italijanske ambasadorke Andreine Marselle.

Raičković je upoznao Marsellu sa aktivnostima AMM-a i činjenicom da je 9. septembra Asocijacija ušla u desetu godinu postojanja.

On je, kako je saopšteno iz AMM-a, naveo da Asocijacija snažno podržava ubrzano pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

„Na tom putu nepohodno je podizanje konkurentnosti crnogorske privrede kroz razvoj ljudskih resursa, unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina u privatnom i javnom sektoru, kao i suštinsku digitalnu transformaciju“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da postoji izuzetna osnova za unapređenje saradnje u oblasti energetike, kao i potreba da se uspostave direktne i frekventnije avio i pomorske linije.

Marsella je podsjetila na snažnu podršku Italije pristupanju Crne Gore EU.

Ona je pozdravila aktivnosti Asocijacije kada je u pitanju zastupljenost žena u upravljačkim strukturama, ali i članstvu AMM-a.

„Sagovornici su konstatovali da je ovo prvi u nizu sastanaka za realizaciju aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju ekonomske saradnje“, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica ambasadorke Silvia Margareta Staffa i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...