fbpx
16 C
Podgorica
September 28, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessTokom novembra će raspolagati sa jednim avionom

Tokom novembra će raspolagati sa jednim avionom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Air Montenegro raspolagaće samo sa jednim avionom tokom novembra zbog planiranog tehničkog održavanja flote u kojoj su dva embraera 195.

Pobjeda piše da bi to, usljed smanjenja saobraćaja, moglo dovesti do gubitka tržišnog udjela državnog avio-prevoznika.

Prema informacijama Pobjede, kompanija planira da 9. oktobra pošalje na radove avion registarskih oznaka 40-AOB, a nakon što se on vrati, na servis će otići drugi embraer 40-AOA. Do kraja oktobra biće im na raspolaganju erbas 320 koji su iznajmili početkom sezone od hrvatskog Trade Aira i on će obavljati čarter letove, a po potrebi biće uključen i u redovan saobraćaj.

Iz Air Montenegra su u četvrtak Pobjedi rekli da neće produžiti zakup erbasa zbog planiranih servisa embraera.

“Nije planirano da se produži zakup A320, već će se saobraćaj odvijati sa postojećim resursima. Tokom trajanja servisnih radova u oktobru, pored čarter saobraćaja, određeni broj letova obavljaće i avion A320”, naveli su iz kompanije.

Oni nijesu precizno odgovorili koliko će im to što će u novembru imati samo jedan avion uticati na smanjenje udjela na tržištu, već su istakli da su radovi predviđeni tokom zimskog reda letjenja, te da je tada intenzitet saobraćaja manji.

“Dobra priprema prije ovogodišnje sezone je donijela vrlo pouzdane operacije flote nacionalne avio-kompanije zbog čega je od izuzetne važnosti da se organizuju i izvrše svi radovi prema odobrenom programu tehničkog održavanja”, naveli su iz Air Montenegra.

Zimski red letjenja Air Montenegra još nije do kraja definisan, a ono što je za sada poznato je da kompanija ukida linije ka Kopenhagenu, Nantu, Pragu, Banjaluci i Lionu, a smanjuje broj letova ka ostalim destinacijama, izuzev Beograda.

Na pitanje šta će da rade u slučaju da im se pokvari jedan avion dok drugi bude na servisu, iz kompanije su odgovorili da bi iznajmili zamjenski kod partnera sa kojima već imaju potpisane ugovore o zakupu.

“Potencijalno iznajmljivanje dodatnog aviona bi se u tom slučaju moglo vrlo brzo realizovati, imajući u vidu da veće kompanije van ljetnjeg perioda raspolažu sa više resursa”, tvrde iz Air Montenegra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije