fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTOB objavio poziv bankama

TOB objavio poziv bankama

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Budve (TOB) objavila je poziv bankama za dobijanje podrške za pokrivanje dijela fiksne kamatne stope hipotekarnih kredita za građane kod komercijalnih banaka u narednih 12 mjeseci.

Iz TOB-a su objasnili da se radi o kreditima koji su odobreni za adaptaciju postojećih kapaciteta i podizanje kvaliteta usluga i izgradnju novih kapaciteta u turističke svrhe u individualnom smještaju u opštini Budva.

Poziv je otvoren 30 dana i namijenjen je komercijalnim bankama koje u svom proizvodnom programu za građane imaju hipotekarne kredite sa fiksnom kamatnom stopom.

“Poziv se objavljuje u cilju pomoći građanima usljed otežanog poslovanja u turizmu izazvanog krizom pandemije koronavirusa u protekle dvije godine”, objasnili su iz TOB-a.

Oni su dodali da ukupan iznos sredstava za realizaciju podrške pokrivanja dijela fiksne kamatne stope hipotekarnih kredita za građane kod komercijalnih banaka, koji su odobreni u poslednje četiri godine, za adaptaciju postojećih ili izgradnju novih kapaciteta i podizanje kvaliteta usluge u individualnom smještaju na teritoriji opštine Budva, iznosi 40 hiljada EUR.

Iz TOB su dodali da se podrška se realizuje do utroška sredstava predviđenih budžetom za javni poziv.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije