fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTO Bar podržala izradu prvog Beer Bike-a

TO Bar podržala izradu prvog Beer Bike-a

Bar, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Bar podržala je izradu prvog Beer Bike-a, projekat u kojem građani mogu da sjednu na jedno od improvizovanih vozila i obilaze određene djelove grada.

„Beer Bike je koncept preuzet iz velikih evropskih gradova gdje turisti, a i lokalni građani ili grupe građana mogu da sjednu na jedno od improvizovanih vozila i na taj način obilaze određene dijelove gradova i upoznaju se nekim prirodnim, kulturno-istorijskim ili bilo kojim drugim turističkim sadržajima“, navodi se u saopštenju TO Bar.

Tokom vožnje, kako se objašnjava, oni mogu da konzumiraju neke od tradicionalnih napitaka ili piva autentičnih za grad ili državu gdje se nalaze, koji bi dodatno upotpunjavali kompletan doživljaj same ture.

Autori ideje su kompanija MIND Factory Mne – Ivan Lukolić i Dejan Janković.

U projektu Beer Bike Montenegro navodi se da bi samo vozilo zapošljavalo minimum dva radnika po smjeni, zavisno od radnog vremena.

„Tu bismo imali poziciju vozač-upravljač, osoba koja bi bila zadužena za bezbjedno upravljanje i zaustavljanje vozila i zaposleni/a na poziciji vodič-barmen čije bi obaveze bile komunikacija sa gostima i prezentacija turističke ponude, kao i animiranje gostiju tokom njihovog boravka na vozilu, kao i posluživanje napitaka po želji iz ponude“, navodi se u projektu.

Vozilo je planirano da tokom svih muzičko kulturnih dogadjaja (Ljeto sa zvijezdama u Baru, Dani vina i ukljeve, Maslinijada, Koštanijada, Novogodišnji praznici, itd) stoji kao šank/bar za služenje pića na atraktivnim lokacijama.

Kapacitet BBME je dva člana osoblja, osam pogonskih sjedišta (mjesta koja su povezana na osovinu za pokretanje vozila) i zadnja klupa u kojoj se mogu smjestiti tri do pet osoba zavisno od godina koja ne učestvuju aktivno u vožnji već se samo voze.

Vršilac dužnosti (VD) direktora TO Bar, Ivan Kovač, prepoznao je potencijal u ovom projektu i finansijski ga podržao. Premijerno je pušten u funkciju sinoć na manifestaciji Šušanjska noć.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...