fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTO Bar organizovala promotivne događaje u Skoplju

TO Bar organizovala promotivne događaje u Skoplju

Bar, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Bar predstavila je novogodišnji program na promotivnim događajima u Skoplju, u saradnji sa kompanijom Plantaže i Ambasadom Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji.

Promotivni događaji privukli su pažnju mnogobrojnih makedonskih medija, koji su izrazili interesovanje za novogodišnji program, kao i planove za sezonu naredne godine u gradu pod Rumijom.

Ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji, Marija Petrović, kazala je da su u proteklom periodu nastojali da saradnju svedu na lokalni nivo kako bi omogućili što bolje povezivanje kompanija dvije zemlje.

“Tom prilikom smo potpisali brojne sporazume o saradnji i bratimljenju gradova, a organizovan je i poslovni forum. Drugi prioritet je svakako jačanje turističke razmjene. Prema posljednjim informacijama, došlo je do povećanja prihoda od turizma i sa crnogorske i sa makedonske strane, dok smo prošle i prethodne godine imali porast broja turista”, navela je Petrović.

Direkor Agencije za promociju i podršku turizmu, Ljupčo Janevski, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što TO Bar u Sjevernoj Makedoniji promoviše novogodišnji program, a i svakako predstojeću sezonu.

“Mi kao Agencija za podršku i promociju turizma sa TO Bar smo sasatanak na kojem smo dogovorili intenzivniju saradnju za narednu godinu u vidu prezentacija, umreživanja, b2b susreta sa turoperatorima MK i CG iz regiona Bara, kao i moguću saradnju na zajedničkim projektima. Projekti koje smo danas predložili su projekati Vinski putevi i put Vranca i nadam se da ćemo uspjeti da što više iskoristimo EU fondove i saradnjom omogućiti veći broj turista u obje zemlje”, kazao je Janevski.

Menadžerka za promotivne aktivnosti, Nikoleta Nikčević, rekla je da će najveći fokus nakon Nove godine za Turističku organizaciju Bara biti na aktivnom turizmu i gastroturizmu, koji se mogu izdvojiti od ostalih primorskih gradova.

“Imamo 200 kilometara pješačkih staza, pet kanjona u zaleđu naše opštine, kajak, jedrenje i druge aktivnosti kojima se mogu baviti i van turističke sezone. Promocija novogodišnjeg programa u organizaciji Turističke organizacije iz Bara za širu javnost održana je 7. decembra u najprometnijem tržnom centru East Gate, u Skoplju”, kazala je Nikčević.

Novogodišnji program u Baru trajaće sedam dana, od 27. decembra do 2. januara. TO Bar organizuje bogatu muzičku ponudu, a glavna zvijezda koja će zabavljati goste za doček Nove godine je regionalna muzička zvijezda Lepa Brena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije