fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelenor mreža ponovo najbolja u Crnoj Gori

Telenor mreža ponovo najbolja u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Telenor mreža je drugi put zaredom dobila prestižno priznanje Best in test, na nezavisnom mjerenju kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori koje je sprovela međunarodna kompanija Umlaut.

Telenor je, kako je saopšteno iz kompanije, najbolje ocijenjena mreža u Crnoj Gori sa ukupno 921 bodom od maksimalnih hiljadu.

„Testirane kategorije u kojima je kompanija Telenor najbolja su najšira pokrivenost mobilnim internetom i minimalno kašnjenje u prenosu podataka“ navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Telenora, Branko Mitrović, kazao je da je to značajno priznanje rezultat dugoročnih ulaganja i usmjerenja Telenora da korisnicima obezbijedi vrhunsko iskustvo u korišćenju mobilnih usluga.

„Stabilna i pouzdana mreža koja ima dovoljno kapaciteta da podrži rastući mobilni i internet saobraćaj nastavlja da bude u vrhu prioriteta kompanije,“ rekao je Mitrović.

foto: Telenor Crna Gora

Mitrović je naveo da je ponosan na činjenicu da Telenor kao najbolju mrežu u Crnoj Gori prepoznaju kako stručnjaci, tako i korisnici, te da ovo priznanje znači da mogu da nastave da vjeruju Telenor mreži.

„Neumorno radimo na tome da našim korisnicima omogućimo jednostavno funkcionisanje – da kada izvuku telefon iz svog džepa kako bi nekog pozvali, poslali fotografiju ili strimovali igricu, to jednostavno funkcioniše. Taj naš rad se isplatio jer smo na Umlautovom upoređivanju mobilnih mreža unaprijedili vrijednosti u odnosu na prošlu godinu za čak 30 bodova“, precizirao je Mitrović.

Umlaut, kompanija koja dodjeljuje prestižno priznanje Best in test, je tehnološka, globalna, međuindustrijska, ‘end-to-end’ kompanija, koja nudi savjete i usluge klijentima širom svijeta.

Ona mjeri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu ‘crowdsourcing’ metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo.

Izvršni direktor telekomunikacija u Umlautu, Hakan Ekmen, saopštio je da je Telenor Crna Gora osvojio Best in test nagradu i da im čestita na tom izuzetnom dostignuću.

„To što je Telenor Crna Gora dva puta zaredom osvojio to priznanje ukazuje na njihov kontinuirani napor da unapređuju svoju mrežu, kako bi svojim korisnicima obezbijedili najbolje moguće iskustvo. Čestitke cijelom timu“, rekao je Ekmen.

foto: Telenor Crna Gora

Telenor Crne Gore, kako su naveli njegovi predstavnici, podstiče inovacije i podržava razvoj novih digitalnih poslovnih rješenja i nastaviće da radi na digitalnoj efikasnosti kako bi uspješno odgovorila na stalno rastuće potrebe za telekomunikacionim uslugama.

Mjerenje kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori kompanija Umlaut je sprovela od novembra prošle do aprila ove godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije