fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTelekom nudi najsavremenija rješenja za elektronsku fiskalizaciju

Telekom nudi najsavremenija rješenja za elektronsku fiskalizaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je za poslovne korisnike pripremio rješenja koja objedinjuje sve ono što je neophodno za prelazak na elektronsku fiskalizaciju, uz posebne povoljnosti do 1. jula naredne godine.

Iz Telekoma su kazali da je elektronska fiskalizacija, koja je najavljena za narednu godinu, postavila pred crnogorske privrednike brojne izazove, a najveći se odnosi na nabavku i implementaciju adekvatne opreme i softvera, neophodnih za realizaciju tog značajnog projekta.

„Kako bi im omogućio što jednostavniju tranziciju i olakšao poslovanje, Telekom je za poslovne korisnike pripremio rješenja koja objedinjuje sve ono što je neophodno za prelazak na elektronsku fiskalizaciju. To podrazumijeva stalnu internet konekciju koja omogućava komunikaciju sa serverima Poreske uprave (PU) i moderan i kvalitetan naplatni uređaj sa softverom za maloprodaju, koji ispunjava uslove elektronske fiskalizacije, bez velikih inicijalnih troškova“, navodi se u saopštenju.

S obzirom da je PU odredila 1. jul kao krajnji rok za prelazak na novi sistem poslovanja, iz Telekoma su kazali da su za korisnike pripremili posebne povoljnosti u prvoj polovini godine, kako bi ih dodatno motivisali da na vrijeme implementiraju nove zahtjeve države i pomogli im da izbjegnu kašnjenja.

Direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju u Telekomu, Dušan Banović, rekao je da rješenja za elektronsku fiskalizaciju nude sa partnerima VG eFiskal i DATALAB.MN, kompanijama sa bogatim iskustvom u sektoru maloprodaje i pružanju podrške klijentima u održavanju fiskalnih kasa i softvera za maloprodaju.

„Telekom će, osim pouzdane internet konekcije neophodne za funkcionisanje sistema, korisnicima omogućiti mogućnost plaćanja na rate, kao i punu podršku kada je riječ o unošenju digitalnog sertifikata i cjenovnika, instaliranju uređaja i aplikacija, edukaciji i stručnoj tehničkoj podršci kad god je potrebna“, objasnio je Banović.

U Telekomu su se, pri razvoju novih usluga, vodili činjenicom da svaka kompanija, u zavisnosti od obima posla i djelatnosti koju obavlja, ima specifične potrebe, zbog čega su kreirali rješenje po mjeri svakog biznisa.

„Bez obzira da li je riječ o kafićima, advokatskim kancelarijama, malim prodavnicama, ordinacijama ili većim i zahtjevnijim korisicima, klijenti u skladu sa svojim potrebama mogu odabrati jedan od tri paketa – START, MAXI ili PRO, koji se sastoje od odgovarajućih naplatnih uređaja, SIM kartice sa internetom za sigurnu vezu sa PU i uključenim održavanjem i stručnom podrškom 24 sata dnevno“, navodi se u saopštenju.

U Telekomu su vodili računa i o potrebama onih poslovnih partnera kojima nije neophodno kompletno rješenje i koji mogu iz ponude kompanije da odaberu ono što im nedostaje.

Zbog toga su u kompaniji dodatno kreirali poseban internet paket za pouzdanu internet vezu za potrebe fiskalizacije, kao i AdeoPOS i Pantheon aplikacije, u saradnji sa partnerims VG eFiskal i Data Lab, za maloprodaju i robno poslovanje za jedno ili više prodajnih mjesta.

Takođe, kreirali su i prenosivi štampač i aplikaciju za one koji rade dostavu, ili rade na pijaci ili trafici, i žele da koriste svoj mobilni telefon za izdavanje računa.

„Telekom će za sve zainteresovane korisnike tokom februara organizovati besplatne radionice sa prezentacijom hardverskih i softverskih rješenja, kao i samog procesa elektronske fiskalizacije, s obzirom da korisnici još nijesu do kraja upoznati sa svim obavezama koje ih čekaju prilikom prelaska na novi način poslovanja“, zaključili su iz kompanije.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...