fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSutkinja Vlahović odbila predlog za uvođenje stečaja

Sutkinja Vlahović odbila predlog za uvođenje stečaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sutkinja Milica Vlahović u četvrtom postupku nije usvojila zahtjev predlagača Olivere Elez Mihajlović i Poreske uprave (PU) za uvođenje stečaja u kompleksu Meljine, jer su njihova potraživanja u potpunosti izmirili Atlas kap i Atlas invest.

Pobjeda piše da utemeljenje za takav stav Vlahović nalazi u Zakonu o obligacionim odnosima, koji propisuje da obavezu prema povjeriocu može ispuniti i treće lice koje ima pravni interes, a ako je i dužnik, u ovom slučaju Meljine kompleks, saglasan, tada je povjerilac dužan da primi isplatu.

Vlahović je navela da nije od uticaja to što je račun Meljine kompleksa u blokadi duže od dvije godine, imajući u vidu da su potraživanja predlagača izmirena.

Postupak za ispitivanje stečajnih razloga trajao je skoro pet mjeseci u toku kojeg je Elez Mihajlović vratila iznos od 19 hiljada EUR koji joj je bio uplaćen na račun, uz obrazloženje da je takav vid isplate nezakonit, te da ona nema mogućnost da sama za sebe uplati poreze i doprinose.

Nakon toga joj je isplaćeno 6,5 hiljada EUR za neto zarade, dok je 5,5 hiljada EUR plaćeno PU na račun poreza i doprinosa za njene zarade.

Preostali iznos do 19 hiljada EUR, privremeni stečajni upravnik Saša Zejak joj u ranijem stečajnom postupku nije priznao.

Na pitanje Pobjede da li je za očekivati da PU podnese novi zahtjev za stečaj, advokat Meljine kompleksa Milovan Milošević odgovorio je da se nada da do toga neće doći.

“Imajući u vidu da je eventualni iznos duga od 49,6 hiljada EUR neznatan u odnosu na vrijednost imovine društva koja, prema izvještaju Zejaka, iznosi 50 miliona EUR, očekujem da će PU to imati u vidu i da neće pokretati novi stečaj”, kazao je Milošević.

Ova kompanija je upravljala bolnicom Meljine u koju je nedavno uveden stečaj zbog 242,3 hiljade EUR duga za struju.

Najčitanije