fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStvaranje preduslova u završnoj fazi

Stvaranje preduslova u završnoj fazi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stvaranje preduslova za usvajanje koncesionog akta za aerodrome Podgorica i Tivat je u finalnoj fazi, što istovremeno znači i najavu narednih etapa koje prepoznaje zakonska procedura, saopštili su iz Vlade.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću su, reagujući na tvrdnje portala CDM da bi turski TAV mogao preuzeti crnogorske aerodrome, kazali da svaka objava u ovom trenutku, i spominjanje bilo koje zemlje ili komapnije, može samo da nanese štetu procesu koji će obilježiti transparentnost, ravnopravnost svih učesnika i privlačenje najkredibilnih kompanija.

Iz Vlade su poručili da niko ne smije ugrožavati principe kojima Vlada, kao vlasnik Aerodroma Crne Gore, ostaje posvećena do okončanja tog procesa.

„Smatramo neopravdanim i nepotrebnim saopštavanje bilo kakvih informacija koje mogu otvoriti prostor za različita tumačenja usmjerena ka reklamiranju pojedinih interesenata za aerodrome Podgorica i Tivat“, dodaje se u saopštenju.

Iz Vlade su objasnili da zakonska procedura ne poznaje formulacije i konstrukcije „da bi neko mogao preuzeti crnogorske aerodrome“, u trenutku kada izvršna vlast još nije usvojila koncesioni akt kao prvi korak tog procesa.

Najčitanije