fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStiglo osam ponuda

Stiglo osam ponuda

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Na međunarodni poziv za obezbjeđenje finansijskih sredstava za finansiranje projekata Solari 3000+ i Solari 500+, koji je Elektroprivreda (EPCG) raspisala 2. avgusta, prijavilo se osam institucija.

Ponude su dostavili Investiciono razvojni fond, Energy Tech Industry Norwey, Erste, Prva, Ziraat i Zapad banka, konzorcijuma Crnogorske komercijlne i NLB banke, kao i Shangai Electric, dok je preduzeće Progres i CO dalo ponudu za postavljanje solarnih panela.

EPCG je, u skladu sa svojim dugoročnim ciljevima, strategijom održivosti i bilateralnom saradnjom sa EU, u cilju smanjenja emisije CO2, donijela odluku o realizaciji projekta Solari 3000+, koji je usmjeren na domaćinstva i mogućnost generisanja sopstvene energije, ugradnjom solarnih panela na objektima za individualno stanovanje.

Zbog velikog interesovanja pokrenut je i projekat Solari 500+, koji se odnosi na postavljanje fotonaponskih panela na krovovima pogona male privrede te javnih ustanova i preduzeća.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović, saopštio je da su otvorene ponude osam finansijskih institucija koje su izrazile spremnost da finansiraju projekte, Solari 3000+ i Solari 500+, vrijedne 30 hiljada EUR.

“To je najbolji dokaz da smo na pravom putu. EPCG radi”, poručio je Đukanović.

Komisija za sprovođenje pregovaračkog postupka obavila je, na otvaranju ponuda, registraciju podnosilaca prijava i evidenciju svih elemenata koji će biti predmet pregovora o načinu obezbjeđenja kredita.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crna Gora sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom

Podgorica, (MINA) - Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraće...