fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStečaj kreće od početka

Stečaj kreće od početka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postupak uvođenja stečaja u preduzeće Vektra Boka krenuo je ispočetka, nakon što je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić usvojio zahtjev kompanije i izuzeo sudiju Dragana Vučevića.

Novi sudija u postupku biće Ivan Kovačević, koji je novo ročište zakazao za 11. mart, prenosi Dan.

On je menadžmentu kompanije tražio dostavljanje dokumentacije privremenom stečajnom upravniku Vidaku Boričiću.

U međuvremenu, potraživanje Uprave prihoda i carina, koja je pokrenula novi stečajni postupak u kompaniji, poraslo je oko 500 hiljada EUR, pa sada iznosi skoro 1,5 miliona EUR.

Uz dug prema Upravi prihoda i carina, po presudama za isplatu ostalo je još oko 300 hiljada EUR, dvije zarade za novembar i decembar za radnike koji više ne rade u kompaniji, kao i pet plata za sadašnje radnike.

Pored toga, ostale su još dvije individualne radničke tužbe, jedna u visini 30 hiljada, a druga u visini 20 hiljada EUR.

Treća rata po planu reorganizacije isplaćena je u prvoj polovini februara, pošto je prodat plac u Igalu, od kojeg je prihodovano 820 hiljada EUR.

Vlasnik kompanije Dragan Brković nedavno je u saopštenju poručio da će angažovati međunarodni tim advokata i pokrenuti međunarodnu arbitražu, koja će provjeriti ugovor o kupovini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije