fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStanić: Joković hitno da zakaže sjednice Odbora

Stanić: Joković hitno da zakaže sjednice Odbora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija uputila je danas urgenciju predsjedniku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Vladimiru Jokoviću, da hitno zakaže sjednice tog tijela povodom značajnog rasta cijena i pada životnog standarda građana usljed krize, i saslušanja resornih ministara na te teme.

Šef Medijskog tima SDP-a, Mirko Stanić, naveo je da bi pitanja u vezi sa očuvanjem i poboljšanjem standarda života građana trebalo da budu na vrhu agende resornih ministarstava, ali i predsjednika nadležnog Odbora Skupštine.

„Kao odgovorni predstavnici građana koji su nas birali, moramo uraditi sve što je u našoj moći da donesemo odluke koje će spriječiti strmoglavi pad životnog standarda građana, izazvan podjednako neodgovornom i odlazećom Vladom Zdravka Krivokapića, kao i blokadom rada Skupštine“, rekao je Stanić.

On je podsjetio da su poslanici SDP-a Odboru kojim predsjedava Joković uputili dva zahtjeva za sazivanje sjednica, 24. marta i 30. marta.

„U prvom zahtjevu, između ostalog, navodi se da je potrebno hitno sazivanje sjednice kako bi razmatrali antikrizne mjere, podršku građanima i privredi, ali i dio zakona koji se odnose na smanjivanje akciza na gorivo i na prehrambene proizvode, čiji je rast od 30 odsto do 150 odsto u protekloj godini”, kazao je Stanić.

On je rekao da su drugim zahtjevom tražili kontrolno saslušanje resornih ministara finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i poljoprivrede Aleksandra Stijovića na temu postupanja Vlade i ministarstava povodom ekonomske krize izazvane rastom cijena energenata i prehrambenih proizvoda.

“Ogromni rast inflacije pogađa one porodice čija se primanja nijesu povećala početkom godine, pogotovo naše penzionere kojih je 125 hiljada, ali i korisnike materijalne pomoći, tako da su troškovi struje u zimskom periodu, goriva koje je 70 odsto poskupjelo za godinu i hrane postali za većinu njih neizdrživi” objasnio je Stanić.

On je kazao da očekuje od Jokovića da prepozna urgentnost i važnost te inicijative i da kao nadležni skupštinski odbor, bez odlaganja, pokrenu rješavanje pitanja od kojih zavisi egzistencija ogromnog broja građana Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije