fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySredinom septembra usaglašavaju ugovor za Institut

Sredinom septembra usaglašavaju ugovor za Institut

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlasnik petrovačke Vile Oliva, Žarko Rakčević, očekuje polovinom septembra drugu sesiju pregovora sa predstavnicima Vlade i usaglašavanje pivatizacionog ugovora za Institut „Simo Milošević“.

On je kazao da, bez obzira na razlike, vjeruje da će se postići prihvatljiv dogovor za obje strane, pišu Vijesti.

Konzorcijum češke kompanije Philibert i Vile Oliva ponudio je deset miliona EUR za 56,48 odsto državnih akcija u Institutu „Simo Milošević“ i 27,94 miliona EUR investicija u narednih pet godina.

Mimo prvobitnih očekivanja, pregovori sa Tenderskom komisijom tokom jula nijesu vođeni, dok je u avgustu ljetnja pauza.

„Tenderska komisija za provatizaciju je sa predstavnicima konzorcijuma počela pregovore o zaključenju kupoporodajnog ugovora, koji su u toku“, rekla je Vijestima ministarka ekonomije Dragica Sekulić, koja predsjedava Tenderskom komisijom.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je krajem marta usvojio izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera i zadužio je da pregovara o ugovoru.

Rakčević je rekao da je prva runda pregovora održana 31. maja, kada se razgovaralo o nekim spornim pitanjima u vezi da vlasništvom nad zemljištem, naslijeđenim i budućim sudskim sporovima i garancijama.

On je kazao da, bez obzira na razlike, ne vidi razloge, ni smetnje da se o sve tri teme postigne saglasnost.

Sekulić je saopštila da će ponuđač biti u obavezi da prohvati i sporove Instituta, čiji se finansijski ishodi sada ne mogu predvidjeti.

Ona je podsjetila da je cilj tendera da se kroz privatizaciju obezbijedi investitor koji će uložiti novac u osnovnu djelatnostkompanije, odnosno u obnavljanje zdravstvene djelatnosti i pružanje turističke usluge u zdravstvenom turizmu.

Najčitanije