fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpreman memorandum za aerodrom u Beranama

Spreman memorandum za aerodrom u Beranama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Memorandum o valorizaciji aerodroma u Beranama, između njemačkog investitora Majka Štajnmilera, crnogorske Vlade i Opštine Berane, trebalo bi da u narednih deset do 15 dana bude potpisan u tom gradu.

To je portalu RTCG kazao Štajnmiler, nakon što je održan sastanak u Vladi, kao i poslije izjave predsjednika Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldina Dobardžića, da aerodrom u Beranama neće negativno uticati na poslovanje te kompanije.

“Prilikom razgovora u Vladi, sa premijerom Dritanom Abazovićem i Dobardžićem, ja sam priložio pisane garancije koncerna koji stoji iza mene da će isfinansirati projekat. Sada sam u kontaktu sa Vladinim pravnim ekspertima koji su mi saopštili da je nacrt memoranduma već urađen i da je na provjeri. Nadam se da ćemo taj memorandum potpisati u Beranama u narednih deset do 15 dana, zajedno sa predsjednikom Vlade i predsjednikom Opštine”, kazao je Štajnmiler.

I Dobardžić je, nakon posljednjeg sastanka u Vladi, za Televiziju Crne Gore kazao da su napravljeni prvi konkretni pomaci i da će memorandum o saradnji biti brzo potpisan.

On je objasnio da će memorandum najprije biti usvojen kao dokument na Vladi, a onda potpisan između tri strane.

“Korak nakon toga koji bi trebalo uraditi jeste da Ministarstvo kapitalnih investicija u planu za koncesije već za ovu godinu, koja je aktivna, datumski se vezuje za kraj aprila, uvrsti i davanje Aerodroma u Beranama za koncesiju”, kazao je Dobardžić u emisiji Mreža na TVCG.

On je istakao da Vlada koncesije može izdati na 30 godina, dok Skupština može trajanje koncesija odrediti i duplo duže, odnosno na 60 godina.

“Ogromni su benefiti za razvoj prvo turizma Crne Gore, kada je u pitanju restauracija aerodroma”, kazao je Dobardžić.

Dobardžić je naglasio da aerodrom u Beranama neće biti konkurencija preduzeću Aerodromi Crne Gore.

“Investitor primarno razmišlja da razvija kargo saobraćaj, što znači da aerodrom u Beranama neće biti konkurencija Aerodromima Crne Gore, jer mi smo primarno okrenuti ka putničkom saobraćaju”, objasnio je Dobardžić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije