fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠpic sezone u Ulcinju očekuje se u narednih nekoliko dana

Špic sezone u Ulcinju očekuje se u narednih nekoliko dana

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Špic sezone u Ulcinju očekuje se u narednih nekoliko dana, saopštio je direktor Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, Bojan Đakonović.

„Trenutno još nije došlo do onog špica da se popune sve kapaciteti ali sledećeg vikenda očekujemo znatno bolju popunjenost“, rekao je Đakonović agenciji Mediabiro.

Što se tiče gostiju na Ulcinjskoj rivijeri, Đakonović je kazao da je trenutno oko 150 gostiju u hotelskim dijelu i preko 30 gostiju u kampu.

„U odnosu na ono što se dešavalo ranije možemo reći da smo zadovoljni. Najviše je gostiju iz regiona, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH), a odnedavno imamo goste i sa Kosova. Što se tiče gostiju iz Evrope u Ulcinju najviše borave Njemci“, rekao je Đakonović.

Ulcinjska rivijera upotpunila je svoju ponudu dolaskom škole jahanja. Đakonović je naveo i kako planiraju dodatne inovacije u gastronomskoj ponudi, a proširiće i kapcitete restorana.

„Zadovoljni smo popunjenošću restorana i očekujemo da će se on još unaprijeđivati na zadovoljstvo nas i svih gostiju Ade Bojane“, poručio je Đakonović.

Zakupac plaže Laguna i hotelijer, Petar Delić zadovoljan je početkom jula.

„Očekujemo veći intenzitet u narednim danima i nadamo se da će se do 15. jula sve popuniti onako kako smo navikli u špicu sezone“, kazao je Đakonović.

On je naveo da ima dosta kajt surfera koji uživaju u vjetru na plaži te da se nada da će oni koji su došli iz daleka uživati na Adi Bojani.

„Uglavnom su tu gosti iz Njemačke, Austrije i Švajcarske. Mi sarađujemo sa pet turoperatora iz Njemačke kao i sa dva turoperatora sa iz Francuske i Austrije. To su agencije koje šalju kajtere širom svijeta i mi smo zadovoljni što su došli baš kod nas. Ima ih sasvim dovoljno za početak sezone“, rekao je Đakonović.

Ipak, kako je naveo, ne mogu praviti paralelu sa 2019. godinom jer je sezona počela dosta kasnije.

„Tada smo u maju imali ovoliko kajtera a sada je sve kasnilo zbog mjera. Sada su te stvari liberalizovane i nadamo se da će sada gosti većim intenzitetom posjećivati kajt. Kajt dopriniosi posjećenosti i Ulcinj je po tome jedinstven“, naveo je Đakonović.

Kajteri su, kako je kazao, dobri gosti, sa dobrom platežnom moći. Oni su avanturisti, nijesu mnogo zahtjevni i vole vjetar.

Plažu Laguna, kako je zaključio, posjećuju najviše gosti iz Srbije kao i domaći gosti iz Podgorice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...