fbpx
NaslovnicaMINA BusinessS&P 500 se spustio s rekorda nakon rasprodaje u tehnološkom sektoru

S&P 500 se spustio s rekorda nakon rasprodaje u tehnološkom sektoru

Njujork, (MINA-BUSINESS) – S&P 500 se povukao s rekorda jer su investitori rotirali velike tehnološke pobjednike godine, uključujući Nvidiju i Meta Platforme.

Katalizator za ovaj potez bilo je najniže očitavanje indeksa potrošačkih cijena u više od tri godine, što je poslalo stope niže, a ulagače u dionice s malom kapitalizacijom i stambene dionice, prenosi SEEbiz.

S&P 500 pao je 0,88 odsto, povukavši se s rekorda koji je dotaknuo ranije tokom sesije i zatvorio se na 5.584,54. Nasdaq Composite je pao 1,95 odsto, nakon što je takođe dostigao novi rekord ranije tokom trgovanja.

Indeks visoke tehnologije završio je dan na 18.283,41, opterećen padom od više od pet odsto Nvidije. Dow Jones Industrial Average dodao je 32,39 bodova ili 0,08 odsto, završivši na 39.753,75.

Referentni indeks Russell 2000 male kapitalizacije dobio je oko 3,6 odsto jer su se ulagači nadali smanjenju stope američke centralne banke, Federalnih rezervi (Fed) u septembru i ekonomskom mekom prizemljenju nakon podataka o inflaciji.

“To je bilo manje podijeljeno tržište, a više jednostrano tržište predugo, premalo ih je bilo. Tržište je bilo vrlo samozadovoljno, što je predstavljeno impliciranom volatilnošću na niskim nivoima i realizovanom volatilnošću u jednocifrenim ciframa, što je kontraindikativna crvena zastavica”, rekao je stručnjak za portfelj u Calamos Investmentsu, Joseph Cusick.

Dionice u vezi sa stanovanjem kao što su Home Depot i D.R. Horton skočili u nadi da će niže stope ponovo pokrenuti posrnulo tržište nekretnina.

Industrijske dionice poput Caterpillara takođe su ojačale.

Indeks potrošačkih cijena pao je prošlog mjeseca 0,1 odsto u odnosu na maj, čime je godišnja stopa inflacije pala na tri odsto. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekivali su mjesečni rast od 0,1 odsto i godišnju stopu od 3,1 odsto. Osnovni CPI, koji isključuje hranu i energiju, iznosio je 3,3 odsto godišnje, što je takođe niže od očekivanja ekonomista.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...