fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSolar gradnja primjer uspješne saradnje

Solar gradnja primjer uspješne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Slučaj 30 zaposlenih u Solar gradnji na sjeveru Crne Gore primjer je uspješne saradnje Ministarstva energetike i rudarstva, uprave kompanije i sindikata, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su kazali da se, imajući u vidu značaj svakog radnog mjesta za sjeverni region, ministar energetike i rudarstva Saša Mujović aktivno uključio u traženje načina da se 30 radnika koji su ostali bez posla u Solar gradnji ponovo angažuje na mjestima na kojima za to postoji potreba.

„To ne bi bilo moguće bez izuzetno konstruktivne saradnje uprave kompanije, u prvom redu direktorice Valerije Saveljić, koja je se na profesionalan način odnijela prema ovom pitanju, maksimalno se posvetivši iznalaženju održivog rješenja“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su dodali da je to najbolji pokazatelj da su, kada dnevna politika ustupi mjesto struci, rješenja moguća na zadovoljstvo svih.

Ministarstvo energetike i rudarstva, kako su kazali, pozdravlja konstruktivan odnos zaposlenih i Sindikata metalsko rudarskih radnika, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, i razumijevanje da se djeluje u mjeri mogućeg, lišenog podizanja nerealnih očekivanja.

„Ministarstvo će nastaviti politiku u pravcu ozdravljenja preduzeća u svom resoru, uvažavajući ekonomske postulate u razvoju energetike i rudarstva, kao i očuvanju broja zaposlenih i standarda građana, posebno na sjeveru, u mjeri u kojoj je to maksimalno moguće“, poručili su iz tog Vladinog resora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije