fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSocijalni partneri načelno saglasni sa planom Evropa sad

Socijalni partneri načelno saglasni sa planom Evropa sad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalni partneri su načelno saglasni sa predlogom plana Evropa sad, ocjenjujući ga izuzetno hrabrim i reformskim, pozdravljajući činjenicu da se fokus sa političkih mora vratiti na ekonomsko-socijalne teme, ocijenjeno je na vanrednoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, predstavio je na sjednici socijalnim partnerima smjernice i strategiju predviđene planom Evopa sad.

“Pomenuti plan je ključni iskorak u pravcu zadržavanja mladih u Crnoj Gori i stvaranje bolje budućnosti”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Socijalnog savjeta.

Fokus interesovanja socijalnih partnera je bio na povećanju iznosa minimalne zarade na 450 EUR praćeno smanjenjem poreskih opterećenja na zarade, kao i ozbiljnom reformom poreskog sistema.

“Jedan od očekivanih rezultata je jačanje socijalnog dijaloga, unapređenje životnog standarda svih građana, ali i smanjenje sive ekonomije i proširenje poreske baze”, navodi se u saopštenju.

Konačan stav socijalnih partnera biće, kako se zaključuje, usaglašen na sjednici Socijalnog savjeta koja je planirana početkom oktobra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije