fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠoć: Neophodno ostvariti prava radnika u punom kapacitetu

Šoć: Neophodno ostvariti prava radnika u punom kapacitetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Institucije sistema treba što prije da reaguju kako bi problem radnika Rudnika boksita bio prepoznat na pravi način, a njihova prava ostvarena u punom kapacitetu, saopštio je savjetnik potpredsjednika Vlade za pravna pitanja, Ivo Šoć.

On je, nakon sastanka sa predstavnicima radnika Rudnika boksita, kazao da bi time pravda bila zadovoljena.

Predstavnici radnika, Vitomir Krulanović i Božidar Đilas, saopštili su na sastanku sve dugogodišnje probleme i nezakonita postupanja koja su pratila funksionisanje Rudnika boksita u prethodnom periodu.

Predstavnici radnika Rudnika boksita govorili su i o problemima zaposlenih u vezi sa stečajem kompanije i dugovanjima koja im do danas nijesu isplaćena.

Sagovornici su kazali da se nadaju da će nadležno Tužilaštvo ispitati radnje pojedinaca kojim su radnici dovedeni u trenutni položaj i usaglasili se da je država dužna da posveti posebnu pažnju rješavanju problema obespravljenih radnika Rudnika boksita, imajući u vidi značaj i reputaciju koju ima to preduzeće.

Na sastanku je dogovoreno da se u skorijem periodu organizuje sastanak predstavnika radnika sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, kako bi se dodatno razmotrile sve mogućnosti u cilju pomoći zaposlenima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije