fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSNP: Frapantni podaci o zloupotrebama državnih sredstava

SNP: Frapantni podaci o zloupotrebama državnih sredstava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Frapantni podaci o načinu na koji je bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović koristio državna sredstva pokazuju svu bahatost i osionost predstavnika bivšeg režima koji nijesu prezali od očiglednih zloupotreba kako bi zadovoljili lične interese, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

„Da nije došlo do smjene vlasti ne bismo saznali da je vinariji čiji je vlasnik blizak srodnik bivšeg ministra poljoprivrede ovaj Vladin resor kroz projekte dao oko 2,5 miliona EUR kredita“, navodi se u saopštenju.

U SNP-u su kazali da, prema informacijama ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića, to nije usamljen slučaj.

„O tome govori i primjer bivše direktorice Plantaža, Verice Maraš, koja je za 12 godina rada uspjela da inkasira preko milion EUR, kao i članova Odbora direktora ovog preduzeća koji su za svoje usluge dobili između 400 i 500 hiljada EUR pojedinačno“, rekli su iz SNP-a.

U toj stranci su rekli da je i bivša ministarka ekonomije, Drgica Sekulić, bila „široke ruke“, pa je pravnom savjetniku isplaćivala preko 20 hiljada EUR mjesečno.

„Bilo bi dobro da javnost sazna kakvu smo korist imali od ovog konstultanta, te čime je on to doprinio napretku Crne Gore“, dodali su iz SNP-a.

SNP pozdravlja rad Stijovića i očekuje od nadležnih institucija da ispitaju sve pomenute slučajeve zlouptrebe sredstava građana.

„Više nikada se ne smije desiti da građani plaćaju bahanalije privilegovanih pojedinaca i da se ne zna gdje odlazi njihov novac. Konačno je došlo vrijeme da se efikasnim istragama i procesima stane na uput arčenju državnog novca i da one koji su odgovorni za to stigne ruka pravde”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije