fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra u Tivtu počinje ESG Adria Samit

Sjutra u Tivtu počinje ESG Adria Samit

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalni ESG Adria Samit, pod sloganom Djeluj sada za održivo sjutra, počeće sjutra u Tivtu i ugostiće više od 600 učesnika.

Samit će okupiti brojne ugledne zvanice iz regiona i svijeta, predsjednike država, predstavnike regionalnih vlada, svjetski prepoznate eksperte, brojne regionalne kompanije i međunarodne partnere.

ESG Adria Samit, koji traje do petka, organizuju Sustineri Partners i Porto Montenegro, u partnerstvu sa crnogorskom Vladom, i pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore.

Izvršna direktorica Sustineri Partners i osnivačica ESG Adria Samita, Biljana Braithwaite, kazala je da će ESG Adria Samit tokom tri dana trajanja skupa, u Tivtu ugostiti više od 600 učesnika, predstavnika više od 250 kompanija i organizacija, kao i više od 100 svjetski poznatih govornika.

„Čast nam je što će ESG Adria Samit ugostiti brojne zvaničnike i delegacije iz Evrope i svijeta, pa će u okviru prve zvanične posjete, a na poziv predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, samitu prisustvovati predsjednica Slovenije, Nataša Pirc Musar”, saopštila je Braithwaite.

Na ESG Adria Samit dolazi rektorka Koledža Evrope /College of Europe/, Federika Mogerini, bivša komesarka za ljudska prava u Savjetu Evrope Dunja Mijatović, izvršni direktor UK Export Finance Tim Reid, britanske agencije za finansiranje izvoza, što je i prva posjeta predstavnika te institucije regionu Zapadnog Balkana, kao i predstavnici vlada iz regiona, brojni poslovni lideri i međunarodni partneri.

ESG Adria Samit je postao i mjesto na kome se grade partnerstva i sa kog potiču regionalne inicijative, posebno u oblasti zelene tranzicije i održivih finansija, od značaja za Crnu Goru i sve zemlje regiona. Fokus ovogodišnjeg samita je i saradnja i evropska budućnost regiona, energetska tranzicija, uloga mladih i inovacija u službi ubrzanja implementacije ESG agende u našem regionu.

“Ljudi su najveći kapital ovog regiona i zato će brojne diskusije biti usmjerene na održivi razvoj, sprečavanje “odliva mozgova” i veće uloge mladih u ekonomskoj tranziciji društva, ali i na napredne tehnologije, vještačku inteligenciju i značaj ESG standarda u privlačenju investicija u Adria regionu“, navela je Braithwaite.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Uhapšena dva vozača zbog prekoračenja brzine na autoputu

Podgorica, (MINA) - Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem...