fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra promocija digitalne platforme Tourism Insight

Sjutra promocija digitalne platforme Tourism Insight

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma i kompanija Mastercard predstaviće sjutra digitalnu platformu Tourism Insight, specijalizovanu za praćenje i predviđanje trendova u turizmu.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da će pristup toj turističkoj platformi omogućiti analizu i korišćenje potencijala podataka kako bi se, u skladu sa novim tendencijama u toj industriji, unaprijedila turistička ponuda jedne od najatraktivnijih destinacija za odmor u regionu, a i šire, ali i kako bi se stvorile nove poslovne mogućnosti i povećala ulaganja u turizam.

“Prvi put jedna zemlja sa područja Balkana ima priliku da koristi prednosti pametnih turističkih destinacija. Digitalna platforma Tourism Insight ima za cilj unapređenje resursa, praćenje trendova i adekvatno promovisanje raznovrsne ponude”, navodi se u saopštenju.

Cilj saradnje Ministarstva i Mastercard-a je, kako se precizira, stvaranje prepoznatljive i konkurentne turističke destinacije, a referentni primjeri poznatih turistički atraktivnih lokaliteta koje koriste slične resurse su vrlo razvijene turističke destinacije poput Grčke, Španije, Češke i ostalih tržišta koja godinama svoju ponudu unapređuju putem te platforme.

Prezentacija će se održati sjutra u multimedijalnoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Na konferenciji će govoriti državni sekretar u Ministarstvu, Damir Davidović, Account Management Director u Mastercard-u, Olga Dedović, dok će se direktorka za tržišta Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, Jelena Ristić, obratiti video porukom.

Najčitanije