fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra prezentacija javnog poziva u PKCG

Sjutra prezentacija javnog poziva u PKCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovaće sjutra u Privrednoj komori (PKCG) prezentaciju najave javnog poziva za mjeru M3, koja se odnosi na investicije u fizički kapital vezano za preradu i marketing poljoprivrednih i proizvoda ribarstva.

Javni poziv, koji se raspisuje u sklopu IPARD II programa, biće objavljen 14. februara.

“S obzirom na to da su korisnici Mjere 3 preduzeća upisana u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), uključujući i kooperative, prezentacija će biti usmjerena na pojašnjenja kriterijuma koje moraju ispuniti kako bi mogli aplicirati za objavljeni javni poziv”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Javni poziv za mjeru M3 trajaće 45 dana, a obezbijeđena je podrška u iznosu od šest miliona EUR za investicije koje se odnose na izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje objekata, kao i nabavku opreme, mašina i uređaja.

Prihvatljivi troškovi kroz mjeru M3 kreću se od 40 hiljada EUR do 1,5 miliona EUR.

“Ova mjera namjenjena je podršci u prerađivačke kapacitete i ima za cilj unapređenje subjekata u poslovanju hranom, kako bi isti ispunili evropske standarde u pogledu bezbjednosti hrane i imali mogućnost nesmetanog stavljanja proizvoda na tržište”, dodaje se u saopštenju.

Prezentacija u prostorijama PKCG počeće u deset sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije