fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSenat privrede EU početkom oktobra u Crnoj Gori

Senat privrede EU početkom oktobra u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Senat privrede EU početkom oktobra biće zvanično formiran u Crnoj Gori, dogovoreno je na sastanku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa predsjednikom Senata u Bosni i Hercegovini (BiH) Nedžadom Brankovićem i predsjednikom Skupštine Senata Erolom Ramusovićem.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, na sastanku je razgovarano o mogućnostima uključenja privredne zajednice Crne Gore u tu prestižnu evropsku asocijaciju koja broji preko 23 hiljade članova.

„Dogovoreno je da početkom oktobra Senata privrede EU u Crnoj Gori bude i zvaničeno formiran“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je istakao značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i u tom smislu uključivanja predstavnika crnogorske privrede u asocijacije i organizacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

Branković je, kako se navodi, upoznao Đukanovića sa aktivnostima Senata privrede EU.

„Članovi Senata su ljudi iz biznisa, nauke, politike, medija i civilnog društva koji razmišljaju odgovorno, i koji su voljni da dijele iskustva i uče jedni od drugih. Stoga će nam biti veliko zadovoljstvo da u naše društvo primimo i predstavnike poslovne zajednice iz Crne Gore“, istakao je Branković.

U saopštenju se navodi da su Đukanović, Branković i Ramusović iskazali posebno poštovanje prema nedavno preminulom Erhardu Buseku, nekadašnjem vicekancelaru Austrije, velikom zagovorniku regionalnih integracija i jednim od utemeljivača ideja Senata privrede EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije