fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSekulić očekuje uspješnu godinu

Sekulić očekuje uspješnu godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska ekonomija je prošle godine definitivno bila u usponu, a nema razloga za sumnju da će i ova biti uspješna, ukoliko se uzmu u obzir brojni investicioni i infrastrukturni projekti, ocijenila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

“Godinu za nama definitivno mogu označiti kao godinu u kojoj je ekonomija bila u usponu. To pokazuje podatak da je samo u prva tri kvartala zabilježen rast od 4,8 odsto, dok je u četvrtom ekonomija rasla po stopi od pet odsto, što je čini trećom najbrže rastućom u Evropi”, kazala je Sekulić u intervjuu agenciji Mina-business.

Ona smatra da stope rasta ekonomije prati i odgovorna politika Vlade u dijelu koji se tiče konsolidacije javnih finansija i stvaranje uslova za povećanje kapitalnih ulaganja države.

“Naravno, sve to ne bi bilo moguće da ne poslujemo u politički sigurnom sistemu, čemu je u značajnoj mjeri doprinijelo članstvo u NATO. U narednom periodu nas svakako očekuje dosta posla u dijelu koji se tiče strukturnog rasta i razvoja ekonomije”, poručila je Sekulić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije