fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySekulić će odgovoriti na sva pitanja u parlamentu

Sekulić će odgovoriti na sva pitanja u parlamentu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić saopštila je da će na pitanja poslanika u vezi sa povećanjem cijene električne energije odgovoriti stručno i agumentovano na najavljenoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, u okviru rada parlamenta.

Ona je, odgovarajući na otvoreno pismo poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), Raška Konjevića, kazala da nema namjeru da se o tako važnoj temi koja se tiče građana, prepisuje sa njim putem medija i da mu pomogne u dnevnom političarenju, već jedino da poštuje instituciju čiji je dio.

Konjević je kazao da bi Sekulić trebalo da objasni odluku Elektroprivrede (EPCG), koja godinama ostvaruje milionske prihode, da ponovo poveća cijenu struje od 5,5 do čak 8,7 odsto.

“Razumijem da u svojoj najnovijoj ulozi opozicionara, koji navodno čuva narod od države, ovo predstavlja inspirativnu temu za vas, posebno što ste kao funkcioner SDP-a u više uloga bili direktno uključeni u usvajanje zakona, uredbi i ugovora koje je Vlada dužna da i sada primjenjuje”, rekla je Sekulić.

Ona je navela da će, imajući u vidu najavljenu sjednicu Odbora i poslata pitanja, na njih odgovoriti sa svojim saradnicima u okviru rada parlamenta.

“Sigurna sam da ćete tada i sami uvidjeti da je ova Vlada učinila sve da uvećanje cijene za neke kategorije potrošača ne utiče na smanjenje životnog standarda, posebno imajući u vidu socijalno osjetljive kategorije”, zaključila je Sekulić.

Najčitanije