fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠehović: Plaćamo najskuplje gorivo u Evropi

Šehović: Plaćamo najskuplje gorivo u Evropi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani Crne Gore plaćaju najskuplje gorivo u Evropi zbog čak 14. poskupljenja ove godine, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović.

“Mašala! Plaćamo najskuplje gorivo u Evropi zbog čak 14. poskupljenja ove godine. A “ekspertska” Vlada snom mrtvijem spava i zabavlja javnost bajkama o povećanju zarada, koje samo što nije”, naveo je Šehović na svom Twitter profilu.

Prema njegovim riječima, samo da “ekspertska” Vlada ne krene da “gasi požar” sa po tri litra goriva.

“Daleko je Evropa sad”, dodao je Šehović.

Njegov partijski kolega, Miloš Čelanović, kazao je da su od početka rada aktuelne Vlade bezolovni i dizel poskupili 34 do 35 centi po litru.

“Bezolovni 98 poskupio je 30,4 odsto, sa 1,15 EUR na 1,5 EUR, bezolovni 95 za 31,5 odsto, sa 1,11 EUR na 1,46 EUR, a dizel čak 34 odsto, sa 0,99 centi na 1,33 EUR po litru).

“Ako se nastavi ovako, građani neće imati za elementarne potrebe. Zbog ovih i daljih povećanja cijena goriva i posljedično osnovnih životnih namirnica, prinuđeni smo da slušamo bajke minista finansija o povećanjima plata za koje, sve i da se realizuju, ostaju dvije činjenice: povećanja će se anulirati rastom cijena, i još važnije plaćaće ih opet građani preraspodjelom iz državnog budžeta koji je “osvježen” zaduženjem, što može dovesti do sloma javnih finansija”, smatra Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Popravljena tri državna rekorda

Podgorica, (MINA) - Hitac Danijela Furtule u bacanju diska i tri državna rekorda obilježili...