fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSajam prilika za pronalazak rješenja za obnavljanje aviosabraćaja sa Rusijom

Sajam prilika za pronalazak rješenja za obnavljanje aviosabraćaja sa Rusijom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodni turistički sajam MITT, pored uslova koje je nametnula pandemija, prilika je za iznalaženje najboljih rješenja za ponovno uspostavljanje aviosaobraćaja sa Rusijom i jačanje podrške mobilnosti turista, poručila je državna sekretarka za turizam Ministarstva ekonomskog razvoja, Ivana Đurović.

MITT otvoren je danas u Moskvi, a crnogorsku delegaciju predvode Đurović i direktorka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.

Iz Ministarstva je saopšteno da je, nakon zvanične ceremonije otvaranja, načelnica Federalne agencije Ruske Federacije za turizam, Zarina Valerevna Doguzova, posjetila crnogorski štand.

Doguzova je kazala da je uvjerena da će u skorijem periodu otpočeti postepeno obnavljanje avio saobraćaja i turizma.

Ona je navela da je Rosturizam spreman za dijalog i razmatranje svih pitanja u cilju što bržeg uspostavljanja direktnih avio linija.

Đurović je ocijenila da je ovogodišnji sajam, pored uslova koje je nametnula pandemija, velika prilika za iznalaženje najboljih rješenja za ponovno uspostavljanje avio komunikacija sa Rusijom i jačanje podrške obostranoj mobilnosti turista.

Ona je razgovarala i sa načelnikom međunarodnog odjeljenja projektne kancelarije Komiteta za turizam Moskve, Arturom Perehodom.

Đurović je rekla da je zadovoljna ovogodišnjim sajmom, kao prvim događajem koji će okupiti predstavnike turističke privrede, tokom pandemije.

“Tom prilikom upoznala je sagovornika o posjetama ruskih turista tokom prošlih godina, ocjenjujući da je Crna Gora već odavno prepoznata kao jedna od omiljenih destinacija ruskih državljana”, kaže se u saopštenju.

Đurović je, kako se navodi, informisala Perehoda o otpočetom procesu vakcinacije u Crnoj Gori, kao i sa režimom ulaska ruskih državljana u našu zemlju.

Perehod je, dodaje se, informisao predstavnice crnogorske delegacije o situaciji sa Covidom u Rusiji, konstatujući njen stabilan nivo.

On je kazao da je Komitet, zahvaljujući stabilnoj situaciji sa korona virusom, otpočeo organizaciju mnogih događaja.

“Na toj liniji, iznio je predlog uspostavljanja crnogorsko-ruske turističke platforme koja će obuhvatati više oblasti i koja bi služila kao podrška za razmjenu iskustava i dijaloga na uzajamno korisnoj osnovi i daljem unapređenju kontakata i saradnje”, kazali su iz Ministarstva.

MITT je najveći sajam turizma u Rusiji i jedan od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu, koji okuplja lidere iz oblasti turizma, kao i predstavnike vlada, koji imaju važnu ulogu u turističkoj industriji.

Najčitanije

Zastoj Termoelektrane koštaće oko 65 miliona

Nikšić, (MINA-BUSINESS) - Elektroprivredi (EPCG) će, kada Termoelektrana (TE) Pljevlja bude van pogona naredne...