fbpx
-0.2 C
Podgorica
February 6, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessRekordna posjeta na skijalištima

Rekordna posjeta na skijalištima

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Smještajni kapaciteti u kolašinskoj opštini trenutno su potpuno popunjeni, a rekordnu posjećenost bilježi i ski centar Kolašin 1600, saopštili su predstavnici Turističke organizacije (TO) tog grada i Skijališta Crne Gore.

Direktor TO Kolašin, Aleksandar Vlahović, smatra da su izmjene epidemioloških mjera doprinijele tome da veliki broj gostiju posjeti taj grad i da se poboljšaju najave za naredni period.

“Snijega ima dovoljno, a ski staze su odlično pripremljene“, poručio je Vlahović za Mediabiro.

Otvoreni su gotovo svi smještajni kapaciteti, s izuzetkom jednog hotela, a najveći broj noćenja ostvaruju domaći i gosti iz Albanije. Nakon popuštanja mjera, prema riječima Vlahovića, očekuje se veći broj gostiju iz regiona.

“Trenutno možemo reći da je dosadašnji dio turističke sezone ispunio neki minimum očekivanja. Svakako imajući u vidu i vremenske uslove i trenutnu situaciju na skijalištima, sigurni smo da možemo očekivati koliko-toliko uspješnu turističku sezonu”, saopštio je Vlahović.

Posjetom i vremenskim uslovima zadovoljni su i u Skijalištima Crne Gore. Sniježni pokrivač na skijalištu Kolašin 1600 premašio je jedan metar, a kompletna infrastruktura je u funkciji.

Direkor Skijališta Crne Gore, Miloš Popović, rekao je da je u petak zabilježena rekordna posjeta u ski centru.

“Imali smo preko 900 skijaša, a još toliko ljudi je užvalo u ljepotama Bjelasice i ostalim ponudama ski centra“, naveo je Popović.

Taj broj je, usljed hladnog vremena, danas nešto manji, pa se trenutno na ski centru nalazi preko 600 skijaša i još toliko ostalih posjetilaca. Uslovi za skijanje su besprekorni, a iz Skijališta se trude da svim zainteresovanima omoguće da uživaju u sadržajima ski cenra.

“U planu nam je da ove godine riješimo problem sa parking mjestima, jer se na donjem ski centru gradi garaža kapaciteta 650 vozila. Ukoliko radovi budu tekli planiranomm dinamikom, očekujemo da će se parking izgraditi u ovoj godini“, kazao je Popović.

On je saopštio da je od početka godine prodato je preko šest hiljada ski pasova, a zaposleni se maksimalno trude da utiču na sporvođenje epidemioloških mjera.

Popović je pozdravio odluku o ukidanju zabrane međugradskog saobraćaja.

“Sad je potražnja znatno veća, posebno kada su u pitanju turisti iz Albanije, susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine. Mnogi turoperatori se javljau, jer je ukinuta obaveza PCR testiranja, tako da je potražnja ogromna“, rekao je Popović i dodao da će se Skijališta potruditi da opravdaju očekivanja posjetilaca.

Najčitanije

Počelo 75. Prvenstvo Crne Gore u šahu

Podgorica, (MINA) - Partijama prvog kola večeras je u Podgorici počelo 75. Prvenstvo Crne...