fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRegionalna saradnja važna ukoliko nije alternativa procesu pristupanja EU

Regionalna saradnja važna ukoliko nije alternativa procesu pristupanja EU

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalna saradnja je izuzetno važna ukoliko ona ne predstavlja prepreku za proces pristupanja Evropskoj uniji (EU), ocijenio je potpredsjednik Privredne komore (PKCG), Pavle D. Radovanović.

On je boravio u radnoj posjeti Ankoni gdje je, kao član delegacije Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije (AIC), čiji je potpredsjednik, imao susrete sa brojnim zvaničnicima regije Marke.

“Tokom razgovora delegacije sa predsjednikom regije Marke Frančeskom Akvarolijem i savjetnikom za Jadransko-jonsku regiju Umbertom Trentom istaknut je značaj regionalne saradnje i Foruma AIC”, navodi se u saopštenju PKCG.

Radovanović je rekao da su privredne komore, prije nego države, počele saradnju kroz različite inicijative i u okviru više regija.

“Jadransko-jonska regija i njen Forum AIC su podsticaj za crnogorski integracioni proces, nikako njegova zamjena. Zato PKCG pruža punu podršku aktivnostima Foruma”, saopštio je Radovanović.

Institucionalni sastanci delegacije Foruma AIC završeni su posjetom Politehničkom univerzitetu Marke.

Delegaciju Foruma AIC činili su, pored Radovanovića, predsjednik te asocijacije Joze Tomaš, potpredsjednici Đino Sabatini i Alban Isteri i generalni sekretar Mikele De Vita.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorske stonoteniske nade na ETTU turniru za mlade u Sarajevu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski stoni tenis na turniru Evropske stonoteniske asocijacije (ETTU) za mlade...