fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazmijenili iskustva sa hrvatskim kolegama

Razmijenili iskustva sa hrvatskim kolegama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici crnogorskog Ministarstva finansija razmijenili su iskustva iz oblasti trezorskog poslovanja sa akcentom na obračunsko računovodstvo, upravljanje gotovinom, e-naloge i druge funkcionalnosti programa SAP sa hrvatskim kolegama.

Crnogorska delegacija na ove teme danas je razgovarala sa načelnicom Sektora za izvršenje državnog budžeta, Dankom Mihaljević i njenim koleginicama Jadrankom Groškom Kadrum, Tamarom Kelković i Majom Ivezić.

Tim Ministarstva finansija, na čelu sa državnim sekretarom Ilijom Vukčević danas se u Zagrebu sastao i sa Danijelom Stepić, direktoricom državnog trezora Hrvatske i njenom zamjenicom, Hanom Zoričić.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je tokom konstruktivnih sastanaka sa hrvatskim kolegama razgovarano o načinima podizanja stepena efikasnosti i transparentnosti u poslovanju trezora.

“Domaćini su iskazali otvorenu spremnost da unapređene procedure koje primjenjuju stave na raspolaganje našoj državi”, navodi se u saopštenju.

Direktor Odsjeka za upravljanje javnim dugom, Hrvoje Radovanić prezentovao je iskustva Hrvatske u realizaciji aranžmana u vezi sa finansijskim derivatima, kao i značaj sekundarnog tržišta državnog duga, dok je o uticaju ulaska u eurozonu na obveznice susjedne države govorila makroekonomistkinja i rukovoditeljka tgovine u InterCapitalu, Kristina Pukšec.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorske stonoteniske nade na ETTU turniru za mlade u Sarajevu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski stoni tenis na turniru Evropske stonoteniske asocijacije (ETTU) za mlade...