fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaspisan javni poziv za zakup državne imovine za gradnju pumpi

Raspisan javni poziv za zakup državne imovine za gradnju pumpi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Monteput je raspisao javni poziv za dostavljanje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina državne imovine za gradnju dvije benzinske pumpe na dionici auto-puta Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa, u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima.

Riječ je o nepokretnostima koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke, koja pripada Podgorici, pišu Vijesti.

Raspisane su pojedinačne tenderske partije za obje pumpe, a ponude se mogu dostaviti do 20. novembra.

“Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi minimalnu fiksnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 66,76 hiljada EUR, uvećanu za najmanje pet odsto ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na predmetnoj lokaciji, koju će uplaćivati Monteputu godišnje i da dostavi investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala”, navedeno je u javnom pozivu.

U skladu sa odlukom o visini, načinu i uslovima plaćanja naknada za korišćenje državnih puteva, kako je pojašnjeno, utvrđena je minimalna visina godišnje naknade za zakup, odnosno korišćenje određenih djelova putnog pojasa zemljišta za auto-puteve, brze saobraćajnice i dionice koje su u sastavu tih puteva.

Na tenderu mogu učestvovati svi zainteresovani, uključujući i konzorcijume, koji otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka u skladu sa javnim pozivom. Naknada za otkup tenderske dokumentacije je osam hiljada EUR.

Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju ponude u korist Monteputa u iznosu od 40 hiljada EUR.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako pored opštih uslova, ispuni sljedeće kvalifikacione uslove – mora biti pravno lice čija je pretežna djelatnost trgovina čvrstim, tečnim, gasovitim ili motornim gorivima i ima u vlasništvu najmanje sedam benzinskih stanica, mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u obavljanju djelatnosti trgovine čvrstim, tečnim, gasovitim ili motornim gorivima.

Uz to, mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i novac neophodan za relizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i da je u posljednje dvije poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije