fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRakočević: Predložene mjere bi pomogle građanima da prebrode zimu

Rakočević: Predložene mjere bi pomogle građanima da prebrode zimu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Motiv za predlog paketa mjera pomoći građanima, koje su predložili predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), je enorman rast cijena, saopštio je član Predsjedništva i poslanik te partije, Nikola Rakočević.

On je kazao da se nada da će predložene mjere uvažiti ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

“Dolazi zima i dosta izazovna vremena za naše građane, to je bio motiv da izađemo sa inicijativom o paketu mjera pomoći. Inflacija, enorman rast cijena energenata i osnovnih životnih namirnica podstakao nas je na razmišljanje na koji način možemo doprinijeti da ova zima prođe što bolje po najugroženije građane kako na sjeveru, tako i u ostatku države”, rekao je Rakočević.

On je objasnio da predloženi set ima deset mjera i da je to kratkoročna vizija da se premosti teško vrijeme koje slijedi.

“Tačno da vizija daljeg razvoja Crne Gore mora počivati na novoj ekonomskoj vrijednosti i novim investicijama, međutim sigurni smo da bismo došli do tog vremena građani moraju da prežive zimu. Upravo zbog toga smo izašli sa paketom konkretnih mjera koji podrazumijeva one aspekte koje država može isfinansirati, a koji bi građanima u punoj mjeri pomogao da bolje žive u naredna tri ili četiri mjeseca”, kazao je Rakočević.

Tu se, kao je naveo, prije svega odnosi na pomoć penzionerima, socijalno najugroženijima, najranjivijim kategorijama stanovništa, podstanarima, kao i svim drugim kojima je potrebna pomoć usljed visokog nivoa rasta cijena osnovnih životnih namirnica.

Rakočević je dodao da svako ko ne vidi kakva je aktuelna situacija u državi, ili je slijep pored očiju ili nedobronamjeran.

“Zbog toga sam siguran da paket od deset mjera koji ne bi koštao državu puno, bi bio veoma važan za građane, a da nakon toga krenemo sa sprovođenjem ozbiljne vizije koja je i naš program pred parlamentarne izbore pretpostavio kao ključnu potrebu daljeg ekonomskog razvoja Crne Gore”, rekao je Rakočević.

On je kazao i da se nadu da će Đurović i ostali sa političke scene uvažiti napor DPS-a da se pomogne građanima, te da će neke od tema tretirati.

Rakočević je komentarisao i predlog koji će se naći na Vladi, da akcize budu smanjene do 50 odsto.

“Vidio sam danas da se to razmatra na Vladi. Ako je naša inicijativa pomogla da se to ubrza – mi smo već ostvarili svoj cilj, bez obzira da li ćemo ubirati političke poene, jer ovdje je važno da predloženom inicijativom prosto pritisnemo i apelujemo na one koji danas vrše vlast, da je potrebno da se spuste na zemlju i shvate kako danas ljudi žive”, zaključio je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije