fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadovanović na sjednici Upravnog odbora Foruma AIC

Radovanović na sjednici Upravnog odbora Foruma AIC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Upravni odbor Foruma komora Jadransko-jonske regije (Forum AIC) usvojio je danas program rada i finansijski plan te regionalne asocijacije za narednu godinu.

Iz Privredne komore (PKCG) je saopšteno da je njen potpredsjednik, Pavle D. Radovanović, učestvovao u radu sjednice Upravnog odbora Forum AIC, koji naredne godine planira realizaciju brojnih aktivnosti i značajan doprinos strateškim projektima u okviru EUSAIR strategije i drugim koji su finansirani iz evropskih fondova.

U posebnom fokusu Foruma AIC-a biće, kako je objašnjeno, tematski događaji u okviru proslave dvadesetogodišnjice Foruma u Splitu, kao i na temu plavog rasta u Brindiziju, u saradnji s udruženjem Assonautica Italiana.

„Nastaviće se aktivnosti u okviru projekata AI-NURECC Plus, EUSAIR – Bringing the Green Deal to the Region, MobiliseSME, COSME CenTour, Erasmus + SOCENTREP4NGOS, razvoja studentske prakse i brojnim drugim“, navodi se u saopštenju.

Značajna sredstva opredijeljena su za promociju ekonomija i integraciju područja zapadnog Balkana u EU s posebnim naglaskom na aktivnosti podrške razvoju Jadransko-jonske makroregije.

Predviđena je i organizacija godišnjeg foruma sa Uniadrionom i FAIC-om koji će se održati u Albaniji, kao i godišnjeg Kongresa ženskog preduzetništva u istoj državi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije