fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRađenović razriješen funkcije predsjednika borda Morskog dobra

Rađenović razriješen funkcije predsjednika borda Morskog dobra

Budva, (MINA-BUSINESS) – Funkcioner Građanskog pokreta URA, Blažo Rađenović, saopštio je da je u subotu, na elektronskoj sjednici Vlade, razriješen funkcije predsjednika Odbora direktora Morskog dbora.

On je kazao da je razriješen zbog namjere da za ponedjeljak zakaže sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – vraćanje Luke Budva građanima tog grada, pišu Vijesti.

Rađenović je rekao da je nakon njegovog razrješenja “očigledno da bi tom odlukom poremetio kriminalne planove Vlade na čelu sa Milojkom Spajićem“ koja, kako tvrdi, planira da u posjed Luke Budva uvede sumnjive investitore po formi kako su to radile vlade koje je vodila Demokratska partija socijalista.

“U prilog tome govori i činjenica da su na sjednici Vlade u četvrtak donijeli uredbu kojom su promijenili namjenu luke, sve pod izgovorm uspostavljanja međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik”, saopštio je Rađenović.

On je navee da je ponosan na postignute rezultate, koji se, kako je kazao, mogu smatrati istorijskim.

“U izvanrednoj saradnji sa 43. vladom, za kratak vremenski period uspjeli smo da trajektnu liniju Kamenari – Lepetani vratimo u državno vlasništvo, raskinuvši štetni ugovor po državu sa privatnikom, ostvarimo rekordan prihod od marta do kraja prošle godine od oko šest miliona i da imamo u vlasništvu osam trajekata“, rekao je Rađenović.

On je dodao da su vratili Pine Opštini Tivat, raskinuli štetni ugovor sa Vektrom Boka i povećali prihode firme čak 73 odsto.

„Firmu Adriatic Properties, koja zakupljuje hotel Sveti Stefan i koja je godinama držala kupališta nedostupnim za građane, uveli smo u zakonske okvire i otvorili kupališta i staze za sve građane. Posebno sam ponosan na zaštićena područja tokom mog mandata, poput Platamuna, Katiča i Starog Ulcinja, zatim zalaganjem da se nakon dvije decenije dobiju urbanističko-tehnički uslovi za šetalište – lungomare na Svetom Stefanu“, naveo je Rađenović.

On je podsjetio da je tokom prošle godine prestižno ekološko priznanje dodijeljeno za ukupno 40 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori.

„Krenuli smo u obračun i sa devastatorima prostora, poput zaleđa plaže Kamenovo, što očigledno ne odgovara ministru prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janku Odoviću, koji stopira inspekcijske službe da rade svoj posao i štite prirodna bogatsva Crne Gore”, zaključio je Rađenović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije