fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPružiće pomoć u ostvarivanju kontakata za buduće investicije

Pružiće pomoć u ostvarivanju kontakata za buduće investicije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina (UPC) je otvorena i spremna za saradnju i pružanje pomoći u ostvarivanju kontakata za potencijalne buduće investicije njemačkih kompanija u Crnoj Gori, saopštio je direktor te institucije, Rade Milošević.

On je sa delegacijom UPC-a u ponedjeljak i utorak u Berlinu učestvovao na događaju High–Level Forum, koji okuplja visoke predstavnike vlada, kompanija i udruženja evropskih zemalja, za koji je kazao da je odlična prilika za razmjenu iskustava, informacija i najboljih praksi između vladinih agencija i privatnog sektora.

Organizator događaja je bila Njemačka alijansa za trgovinske olakšice (GIZ), koja je pokrila sve troškove puta i smještaja učesnicima foruma.

GIZ ostvaruje dugogodišnju uspješnu saradnju sa Upravom prihoda i carina na brojnim projektima na nacionalnom i regionalnom nivou.

Milošević je tokom posjete učestvovao na više bilateralnih sastanaka sa predstavnicima GIZ-a, njemačkog Saveznog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju, Uprave carina Srbije i predstavnicima njemačkih multinacionalnih kompanija kao što su Bosch i BASF – najveći proizvođač hemijskih proizvoda na svijetu.

“Svi susreti koje smo imali tokom boravka u Berlinu bili su izuzetno konstruktivni i korisni u smislu unapređenja budućeg poslovanja i funkcionalnosti različitih sektora koji djeluju u okviru UPC”, rekao je Milošević.

Ključne teme foruma bile su Implementacija olakšavanja trgovine u okviru afričkog kontinentalnog sporazuma o slobodnoj trgovini (AfCFTA) i digitalizacija međunarodne trgovine, odnosno elektronsko (bespapirno) poslovanje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije