fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,32 hiljade EUR

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji 1,32 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu iznosila je 1,32 hiljade EUR i veća je 10,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u ovogodišnjem trećem kvartalu u Crnoj Gori manja je četiri odsto u odnosu na prethodni kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža i obrnuto“, kazali su iz Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu iznosila je 1,46 hiljada EUR.

“U primorskom regionu je iznosila 1,08 hiljada EUR, u središnjem 612 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,28 hiljada EUR”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u trećem kvartalu iznosila je 1,45 hiljada EUR, a u kategoriji solidarna stambena izgradnja 600 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije