fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun u novembru 31,07 EUR

Prosječan račun u novembru 31,07 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 31,07 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,47 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 37,48 EUR.

“Čak 64 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR 17,5 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 14,9 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 3,6 odsto kupaca”, precizirali su iz EPCG.

Novembarske račune umanjene za iznos popusta dobiće 48,3 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 184,28 hljada kupca.

Domaćinstva su u novembru potrošila 107,07 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar prošle godine potrošnja je veća 4,93 odsto.

“Podsjećamo da će se 15. decembra, sa početkom u 11 sati, obaviti javno izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri Račun plati, nagradu uhvati u aneks sali upravne zgrade EPCG u Nikšiću”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Andrej Milović, Vladimir Novović, nagrada, Stejt dipartment

Milović: ANB nije štitila interese Crne Gore

Podgorica, (MINA) - Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) u dužem vremenskom periodu nije štitila...