fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun u decembru 39 EUR

Prosječan račun u decembru 39 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 39 EUR.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,41 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,31 EUR”, navodi se u saopštenju EPCG.

Iz kompanije su rekli da će čak 58,4 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR 20,5 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 13,8 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 7,3 odsto kupaca.

“Decembarske račune umanjene za iznos popusta dobiće 43,5 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 166,44 hiljade kupaca”, rekli su iz EPCG.

Domaćinstva su u decembru prošle godine potrošila 132,61 milion kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 23,85 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u novembru, a u odnosu na decembar 2021. potrošnja je manja 1,77 odsto.
(kraj) sam

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Marko Markovic, Ministarstvo odbrane, posjeta Briselu, Šumanov forum za bezbjednost i odbranu

Marković: Vlada posvećena Zajedničkoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici

Podgorica, (MINA) – Vlada je u potpunosti posvećena Zajedničkoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici, poručio...