fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromovisati Crnu Goru kao filmsku destinaciju

Promovisati Crnu Goru kao filmsku destinaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Filmski centar Crne Gore potpisali su sporazum o saradnji, kojim su definisane akcije u cilju promocije i unapređenja države kao filmske destinacije.

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković, kazala je da je saradnja sa Filmskim centrom među prioritetima novog menadžmenta, koji je prepoznao filmski turizam kao značajan turistički proizvod.

„Važno je da budemo film friendly okruženje. To je značajno zbog potrošnje povodom svih snimanja i troškova boravka, koje ostvaruju u našoj destinaciji, a u pitanju su veliki budžeti. Bitno je istaći da su to ljudi koji dolaze van sezone, u periodu kada je našoj turističkoj privredi najpotrebnije da oni budu tu”, poručila je Tripković Marković.

Ona je dodala da je, osim toga, to važan segment za promociju Crne Gore, prenosi Mediabiro.

„Druge destinacije su mnogo dobile snimanjem popularnih serija. To je nešto što donosi publicitet. Crna Gora je izuzetno atraktivna za filmski turizam zbog toga što se nalazi u Evropi. Tu su prirodne ljepote i predjeli koje voli oko kamere”, rekla je Tripković Marković.

Sporazum sa Filmskim centrom potpisan je na obostranu inicijativu i korist, da Crna Gora bude atraktivna za filmsku industriju.

“Filmski centar ima svoje specijalizovane nastupe u inostranstvu, gdje ćemo im mi pomoći u smislu promocije destinacije. S druge strane, NTO ima brojne nastupe i promocije na kojima ćemo promovisati filmski turizam kao jedan od važnih segmenata naše ponude”, navela je Tripković Marković.

Direktor Filmskog centra, Sehad Čekić, saopštio je da je zadovoljan saradnjom sa NTO. On smatra da dvije organizacije mogu pomoći jedna drugoj u promociji Crne Gore kao filmske destinacije.

Čekić je podsjetio da su obje strane posvećene pravljenju stimulativnog okvira za dalji razvoj tih aktivnosti.

„O tome govore rezultati koje smo postigli u prethodnom periodu, ali i mogućnosti koje se pružaju u našoj saradnji. Već u prethodnom periodu, imajući u vidu da je i Crna Gora pogođena pandemijom i sa limitiranom turističkom ponudom, snimanja su donijela ekonomske benefite”, rekao je Čekić.

On je zaključio da snimanja, osim ekonomskih, donose i benefite koji se tiču promocije lokacije i bogatog nasljeđa.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...