fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromijenjen stečajni upravnik u Vektri Jakić

Promijenjen stečajni upravnik u Vektri Jakić

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredni sud je razriješio stečajnog upravnika Vektre Jakić, Miloša Popovića i za novog imenovao Dragana Popovića iz Podgorice.

Privredni sud je, u stečajnom postupku nad Vektrom Jakić, dobio zahtjev za razrješenje od dužnosti stečajnog upravnika koji je podnio Miloš Popović, te ga je rješenjem od 12. januara razriješio i za novog stečajnog upravnika imenovao Dragana Popovića.

„Naime, stečajni upravnik Miloš Popović je ovom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga“, navodi se u saopštenju Privrednog suda.

Objektivni razlozi koje je Miloš Popović naveo jesu to što obavlja funkciju stečajnog upravnika u više složenih stečajnih predmeta i to: „Radoje Dakić“ u stečaju, Solana „Bajo Sekulić“ u stečaju, PZU Opšta Bolnica Meljine u stečaju, Nivel Invest u stečaju i Mašinopromet rezervni djelovi u stečaju, kao i funkciju zastupnika stečajne mase u Jadransko brodogradilište u stečaju i Pro Valex u stečaju.

„Kod činjenica da je sjedište Vektre Jakić u sjevernom dijelu Crne Gore, da složenost navedenog predmeta zahtijeva boravak i rad u sjedištu stečajnog dužnika, a da stečajni upravnik Miloš Popović postupa u više složenih predmeta u Podgorici i južnom dijelu Crne Gore, on je ocijenio da objektivno i fizički nije u mogućnosti da na valjan način obavlja funkciju stečajnog upravnika u stečajnom postupku nad Vektrom Jakić“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije