fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProjekti TIKA značajni za poljoprivredne proizvođače

Projekti TIKA značajni za poljoprivredne proizvođače

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), realizovala je do sada mnoštvo projekata koji su bili važni za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Resorni ministar, Vladimir Joković, sastao se sa koordinatorkom TIKA-e u Podgorici, Nihal Ersoy, sa kojom je razgovarao o uspješnim projektima koje TIKA sprovodi u različitim sektorima poljoprivrede, s posebnim naglaskom na projekte u pčelarstvu, maslinarstvu, plasteničkoj proizvodnji i malinarstvu.

“Ersoy je predočila ključne inicijative koje su doprinijele unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Joković je izrazio zahvalnost na dosadašnjim projektima koje je TIKA realizovala, ocijenivši saradnju izuzetno uspješnom i važnom za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori.

On je istakao da je ova saradnja od velikog značaja za unapređenje života stanovnika u ruralnim sredinama, posebno naglašavajući projekte od društvene koristi.

“Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed ka jačanju veza između Ministarstva poljoprivrede i agencije TIKA, uz očekivanje da će budući projekti doprinijeti daljem prosperitetu poljoprivrednog sektora u zemlji”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi